Haber

SES Diyarbakır Şubesi: Dolandırıcıları kim tuttu?

DİYARBAKIR – Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (SES) Diyarbakır Şubesi, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü önünde baskı, mobbing ve sürgünlere yönelik basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını SES Diyarbakır Şube Eş Başkanı Yıldız Ok Orak okudu.
Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde yaşanan sıkıntılara değinen Orak, “Vatandaşlara yapılan sosyal yardımlar, sosyal devlet olma ilkesi olarak değil, mevcut iktidar tarafından bir oy deposu olarak görülmekte ve vatandaşa verilen sosyal yardımlar birer oy deposu olarak sunulmaktadır. mevcut hükümet tarafından vatandaşlara sunulan bir nimet. Sosyal hizmet çalışanlarının yaşadıkları sorunları bakanlığın niteliksiz ve sosyal hizmet bilgisi olmayan yerel yöneticileriyle çözmesi bir yana bu onları daha da derinleştirmiştir. Diyarbakır’da yaşananlar ve Diyarbakır Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün Sosyal Hizmetler alanında tecrübesi ve bilgisi olmayan, bölgesel hassasiyeti olmayan bir yönetim tarafından yönetildiğini dikkate aldığımızda bu durum daha da derinleşmiştir.”

MOBING VE AYRIMCILIK

Diyarbakır Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nün bir devlet kurumundan çok, yönetici yakınlarının istihdam edildiği bir aile şirketine dönüştüğünü kaydeden Orak, “Daha nitelikli bir sosyal hizmet için çalışanların görüş ve önerileri dikkate alınmadığı için, iş barışını hiçe sayacak şekilde yürütülmekte olup, kurum kendilerinin değil bir aile şirketidir. Daha önce çalıştığı kamu ve özel kurumlarda zimmete para geçirme hatası yapanlar uzaktan kumanda konumunda. Kurumsal yönetim olarak tüm çalışanlara tarafsız davranılması gerekmektedir, aksine özellikle sendikamız üyelerine karşı ciddi düzeyde mobbing ve ayrımcılık uygulanmaktadır. Yaşanan sorunlarla ilgili bakanlık ve valilik yetkililerini defalarca davet etmemize rağmen bu konuda gelişigüzel bir işlem yapılmamıştır.”

‘İHRACATTAN KURUM ZARAR GÖRÜYOR’

Sürgünlere değinen Orak, “Taşra teşkilatlarına ve ilçelerdeki teşkilatlara talepleri dışında atanan başta üyelerimiz olmak üzere çalışanlar tarafından açılan davaların tamamı mahkeme tarafından hukuka aykırı ve keyfi olduğu değil, hukuka aykırı ve keyfi olduğu tespit edilmiştir.” kanuna uygun olarak iptali ile sonuçlanmıştır.”

Diyarbakır Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde yaşanan sorunların her geçen gün arttığına işaret eden Orak, “Ceza sistemi ile atamalar yapılıyor, tüm çalışanların çevre ilçelerdeki SHM’lere atanma talebi göz ardı ediliyor. yaklaşık 5 yıldır kura çekme yöntemiyle açılmıştır. huzuru bozar. Bu usulsüz ve keyfi atamalara karşı açılan tüm davalar yönetim tarafından sürecin iptali ile sonuçlanmış ve dava masrafları kuruma yüklenmiştir. Burada yönetim açıkça kamu kaynaklarını israf etmekte ve halka zarar vermektedir.”

‘DOLANDIRICILARI KİM KORUYOR?’

Konuyla ilgili yetkililere çağrıda bulunan Orak, Diyarbakır Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne şu soruları yöneltti:

1- Eğitimlere katılmak veya eğitim listelerinden düşmemek için eğitim hakkının verilmesi, işi ve mesleğin gerçek olması mı, yoksa yöneticilerle iyi bir anlaşma yapılması mı gerekiyor?

2-Hukuksuz ve keyfi soruşturma ve atamalar sonucunda açılan ve idare aleyhine kazanılan davaların avukatlık ve evrak giderlerinden oluşan kamu zararına idareye yaptırım uygulanacak mı?

3- Kurumda kalan çocukların aileleri, çocuk konutlarının bulunduğu binanın sorumlusu, içeride bulunanlar da dahil olmak üzere birçok kurumun çalışanlarını dolandıran kişi ile ilgili bir süreç var mı? kurumun bakımı daha önce, neden korunuyor ve kimler tarafından işe alındı? (DUVAR)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu